10 Kasım 2012 Cumartesi

Yiyeceklerdeki MSG ( E621), tat arttırıcı FELAKETI,



Monosodium Glutamate (tat arttırıcı) Zararları

ve hangi yiyeceklerde bulunur 

  • Salam, sosis ve sucuklarda, hazır çorbalarda, knor tavuk paketlerde, çoğu soslarda, çipslerde, burgerlerde vs...

     

Msg (MonosodiumGlutamate)

MSG’nin kendine has bir tadı yoktur. Tat alma duygusunu harekete geçirerek yiyeceğin daha lezzetli olmasına katkıda bulunur. Neden MSG’nin tercih edildiği hala belirsizdir. Bazı üreticiler yalnızca tat arttırıcı olarak koyduklarını söylerken kimi üreticiler, MSG’nin kullanıcılar üzerinde alışkanlık yaptığını ve bu sebeple üreticilerin kullanmaya yöneldiğine inanıyorlar.
Yapılan araştırmalara göre Kalp ritim bozukluğuna, dolaşım bozukluğuna, mide, bağırsak bozukluğuna, kas ağrılarına, Nörolojik hastalıklara (depresyon, migren,başdönmesi, öfkelenme, çocuklarda davranış bozukluğu, uykusuzluk, çarpıntı, epilepsi vs.), görme bozuklukları, solunum güçlüğü,üreme sorunları ve deri hastalıkları.
ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, büyüme hormonu baskılanması, pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı diyabet (şeker hastalığı), böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlara yol açmaktadır. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçmekte, dolayısıyla anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalmaktadır.
-Lütfen alışveriş yaparken ürünlerin içindekiler kısmına dikkat edin ve eğer içeriğinde aspartam ve MSG (MonosodiumGlutamate) yazıyorsa onu rafta bırakın! 

Turkce Video icin Tiklayin

Hiç yorum yok: