14 Ekim 2012 Pazar

Tibetin cok eski 5 yoga pozu



5 Tibet Yoga Pozu....

Sifalanmak, genclesmek ve uzun yasamak istiyorsaniz...

Her pozu hergun 21 kes tekrarlamak ve duzenli yapmak size cok saglikli eklemler, saglam iskelet yapisi ve esneklik gibi faydalar kazandirir. Sizleri kemik hastaliklarindan korur. Chakralarinizi acarak bloke olmus enerjilerinizi dengeler. 

Peter Kelder yazdigi eski genclik sirlari kitabinda bu bes yoga hareketinden bahseder. Tesadufen parkta tanistigi emekli ve 60 yasin ustunde olan Colonel Bradford Hindistan'a ve Tibet'e gideceginden ve genclesmek icin Tibette bazi sirlarin oldugundan bahseder. Colonel Bradford tekrar geldiginde Peter Kelder'i goreceginden ve tekrar bulusacaklarindan konusup bahseder ve ayrilirlar. 

Aradan 4 yil gecer ve Kelder artik umidini yitirmistir tekrar Colonel Bradford'u goreceginden. Bir gun kapi calar ve Bradford'un yari yaslarinda oglu yada torunu zannettigi Colonel gelir ve bunun kendisi oldugu ispatlar. Boyu daha uzun ve ince yapili, cildinde canlilik olan ve dik duruslu bu sahis asla Colonel olamaz dusuncelerinden kendini alamaz.Ve Colonel yavasca anlatir ogrendigi sirlari....Bunlardan en onemlisi bu gordugunuz bes cok eski yoga pozu. Bu pozlar insanin icinde bulunan enerji merkezlerini gunluk acmak icin cok ideal olup enerji merkezlerine kozmik enerjinin akmasina neden olan pozlar yasliligi yavaslatmakla kalmayip hatta genclesmeyi inanilmaz sekilde sebep olur. Tabiiki bunun yaninda baska yapilmasi gereken onemli gunluk hayat tarzi degismeleride onemli. Gunluk yavas nefes ve yavas nefes verme. Yiyecekleri cok az yemek ve cesitleri karistirmadan yemek. Devamli huzurlu dusunce secerek yasamak. Yavas sesle konusmak gibi tavsiyelerde var.

 

                 

Hiç yorum yok: