31 Ocak 2014 Cuma

Yok Edilen Kalp Dili/Turk Muziginin Sahiplenmesi Zamani



Insan duygusuz ve hissiz lesmeye basladiginda artik makinalasmistir ve ilk zarar goren etrafimizdaki insanlara acimasiz olmamiz, hayvanlara ve zulumlere tepkisiz kalmamizdir. Her gecen gun ilerleme, bilim, teknoloji adina kirletilen bu inanilmaz dunyamiz, o kadar kirletilmis ve dogal guzellikleri ve kaynaklari darbe almistirki kimine gore geri gidis yoktur artik, kendi yarattigimiz kirliligin ve kaosun icinde yok olmaya mahkumuz. Kimine gore de uyanis baslamistir artik dogaya, tum canlilara baska bir bakis baslamistir ve insan dunyayi birakin kirletmeyi, sifalandirmaya baslamistir. Ben iyimserim, zamanin dongu sune inanirim ve ikinci gruptanim.
Bati bircok ulkeyi kolonize etmeye/ hukmetmeye baslayinca once insanin duygu ve hislerini yok etmeye calismistir. Yerel halkin dilini, muzigini, geleneklerini acimasizca yok etme politikalari uretmistir.  Amac insani makinastirmak ve hukumlere, kontrol sistemine kolay boyun egdirmek ve kontrol sisteminde bilincsiz, dusunmeyen, hissetmeyen insanlar yaratip onlari bir bakima kapitalizmin tuketicilestirmekle birlikte kolelestirmektir. Her kurala, emire boy egdiren bir yaratiga cevirmektir.
Amerika’da filizlenen country muzigi (halk muzigi) 19. cu yuzyilda goc alan Amerika’ya degisik yerlerden gelen gocmenlerin kendi yerel  muziklerinin devamidir . Ve hatta Jazz ise 1920’lerde Afrika’li kolelerin Amerika’ya tasidigi huzun, aci, derin keder hizlerini anlatan muzik turudur. Fakat bunlarin hicbiri Rock n Roll, Pop muzigi kadar promosyonlari yapilmaz. Cunku kalp dilidir ve ozellikle jazz hislerin patlamasidir.
Bati gelenegi, halkin hislerle yarattigi iliskileri (kalp dilini) bir sonraki nesile goturecek insanlari once yok ederek(yada asimile ederek)  yeni nesilin kafasini karistirip bati (mantik dili ve duygu oldurucu muzikleri ile) yeni nesilleri etkilemeye ve yuzyillardir gelen hislerle ve duygularla yapilmis herseyi tarumar etmeye calismis ve halada calismaktadir. Batida dogan ve bati gelenek diyemiyorum cunku gelenek nerdeyse hic yok, sistemiyle buyuyen tum insanlarda hatir, sarki ile huzunlenmek, bir ask icin gonul sarkisi/turkusu soylemek, baska bir insanla kan kardeslesmek gibi seyler yoktur. Cunku yuzyillardir Bati yarattigi muziklerle, bilim ve mantik degerleri ile ruh, duygu ve hissi oldurmustur.  Aslinda tum dunyayi bu yone cevirmek istedigi asikardir. Yarattigi su an cogu bati muziginin icerigi karnal cinsellik (duygusuz), siddet ve icinde ruh oldurucu unsurlar bulunduran bireysellik. (kimse bana karisamaz) kultur pompalamasidir. Gunesi beklerken dizisindeki  sac kesme olayi, ve 17 yasindaki zeynep’in annesine “bana sen artik karisamazsin” sozleri annesinin tepkisine bile sebep olmamistir. Boyle dusuk dozlarda verilen siddet, sevgisizlik (sevgi adina), aile degerlerini hice sayarak kendi bireysel ozgurlugunu savundugunu zannetme  surecinde aslinda kultur ve kalp dili yavasca oldurulmekte ve kalp dili, turkuler, agitlar, sanat muzigi makamli sarkilar yavasca gencligin zevkinden uzaklastirilmaktadir.
Turk sanat muzigine, turkulere geri donelim. Cocuklar kucukken radyolarinizi sanat muzigi yada turku kanallarina baglayin. Cocuk kucukken huznu, kederin ses frekansini, sevgiyi, aski bu seslerden algilasin, ogrensin. Cocugunuza insan oldugunu ve kulturel kimligini kucukken yuzyillardir gelen bu geleneksel muziklerle ogretin.

30 Ocak 2014 Perşembe

GDO lu yiyecekler ilk nesili etkilemiyor, 2. ve 3. nesil artik dogurganligini kaybediyor...


DNA' si insana benzeyen hayvanlarda yapilan deneylerde verilen GDO'su degismis yiyecekler veriliyor, soya ve misir gibi ve sonuc GDO ilk nesilde bir degisiklik gostermiyor.