16 Aralık 2013 Pazartesi

10 Bin yillik uzak dogu tip/kozmik/doga bilgilerinden Ayurveda Mucizesi GUGGUL

Dikkat: Tiroid'de problem varsa ayurvedik doktora basvurun almadan once!!!!!!
Ayurveda mucizesi GUGGUL...tumorlerden tutun tum kemik agrilarina iyi gelen ve iyilestiren agactan recine ilaci. Osteoarthritis, kotu kolesterol, agri kesici ve bronsit, hazimsizlik, kadin ureme hastaliklarina deva, cinsel hastaliklara, kalp ve damar hastaliklarina, kemik erimesi, sinir hastaliklarinda, yavas calisan karacigeri aktive etmede, cilt hastaliklarinda (sedef ve akne)...daha listede cok var...Gunluk doz 75-125mg.
   
 
GUGGUL mucizesi - Detayli bilgi icin tiklayin
 
 

15 Aralık 2013 Pazar

SUTUN ZARARLARI




Sutde bulunan buyume hormonlari, kimyasallar ve ve yarattigi geniz bagirsak balgami vitamin/mineral emimini nerdeyse yok eder, cok cesitli China study arastirmalarinin sonuclarina gore osteoporoz, kemik zayifligi yapar ve en onemlisi insanlarin icmesi icin uygun degildir...
 
Sok eden bulgular 
 

13 Aralık 2013 Cuma

VASTU- Kozmik Mimarlik Bilgeligi- Bunu ogrenmeden ev yapmayin/degistirmeyin !!




Evinizin/odalarinizin yonlerine ve sekline bakin--sonra hayatinizda tekrar eden talihsizliklere..VASTU Veda (Kozmik mimarlik bilgeligi) 10 bin yillik eski bilgilere dayanir. Evinizi bunlari ogrenmeden yapmayin yada degistirmeyin.

 Daha Fazla Bilgi Icin Tiklayin

 

aim_bn_1323505881.jpg

3 Aralık 2013 Salı

Yoganin 3 evrensel enerjisi - Gunas

UC ENERJIYI DENGELEYIN TUM OLUMSUZLUKLARI ATIN

Asiri aktiflik, hiperactiflik haliniz varsa --Rajasiniz
Asiri  tembel ve erteleyen ve hicbirseye karismayansaniz --Tamasiniz
Bu iki enerjiyi dengelemek icin yiyeceklerinizi ve dusunceleriniz degistirmeniz ve hayatinizi gozden gecirmeniz sart, egerki Sattva' ya ulasmak istiyorsaniz.


3 Yogik evrensel enerjisi- Gunas


    




Yoga felsefesine göre, insanoğlu devamlı olarak maddi doğanın, Guna adlı, üç farklı etkisi altındadır. Peki Guna nedir? Sanskritçe Guna sözcüğü “kalite”, “nitelik” veya “karakteristik” demektir. Daha geniş felsefi anlamda ise Guna “hal” anlamına gelmektedir. Maddi enerjinin üç hali veya Guna'sı mevcuttur:
1. Sattva;
2. Racas;
3. Tamas


Sattva-guna erdemlilik halidir. Bu hal zihinsel sakinlik, denge, aydınlık, temizlik getirmektedir.

Raco-guna ihtiras halidir. Bu hal hareketlilik, faaliyet, enerji kazandırmaktadır.

Tamo-guna cehalet halidir. Bu hal pasiflik, cahillik, hareketsizlik ve karanlık vermektedir.

İnsan her zaman maddi enerjinin bu üç halinin etkisi altındadır. Sattva-guna insanı gelişme ve yükselişe, Tamo-guna çöküntü ve inişe,Raco-guna ise ortalama hayata yöneltmektedir. İnsanın düşünce, istek, inanç, gaye, gıda, eylem ve işi bu üç Guna’nın etkisine göre çeşitlenmekte ve ayarlanmaktadır.
Zihin Sattva-guna’nın etkisi altında olduğu zaman insan korkusuz ve temiz olur. Böyle bir insan cömert ve kontrollüdür. O kendini eğitmek ve gerçekleri anlamak için çabalamaktadır. Dürüst, şiddet kullanmayan ve öfkeden özgür biridir. İşin getirdiği neticeye değil daha çok işin kendisine önem vermektedir. O şehvet ve ihtirastan özgür olduğu için dengeli zihne sahiptir ve hiç kimseye kin beslemeden herkese iyilik yapmaktadır. O hayırsever, kibar, mütevazi ve muntazamdır. O aydın, şefkatli ve azimlidir; gurur ve vefasızlıktan özgürdür.
Zihin Raco-guna'nın etkisi altında olduğunda insan doyumsuz, tutkulu ve ihtiraslı olur. Hırslı ve açgözlü olduğu için insanlara acı verir. Şehvet, nefret, kıskançlık ve yalan ile dolu olduğu için tatminsizdir. Kararsız ve dönek olduğundan zihni dağınık ve telaşlıdır. Çok istekli ve mal düşkünüdür. Dost ve arkadaş himayesi peşindedir ve ailesiyle gururlanmaktadır. O nahoş şeylerden kaçınmakta ve hoş şeylere yapışmaktadır. Konuşma tarzı hırçın, midesi ise doymak bilmezdir. Böyle bir insan eğer iyilik yapması durumunda her zaman iyiliğinin karşılığını bekler.
Tamo-guna hali aldanma, yanlış inanç, anlaşılmazlık, tembellik, uyuşukluk ve cahillik getirmektedir. Zihin Tamo-guna'nın etkisi altında olduğu takdirde insan yavaş, tembel, uyuşuk ve kararsız olur. O yalancı, saygısız, kaba ve kibirlidir. Gazap, öfke, gaddarlık ve cehaletle doludur. Böyle insanlarda ne temizlik, ne düzgün davranış ne de dürüstlük bulunmaktadır. Onlar her şeyi göze alarak ihtiraslı isteklerini doyurmaktadırlar. Sayısız isteklerden sersemleşerek, aldanma ağına saplanarak ve şehvetli hazlara bağımlı olarak onlar çökmeye mahkumdurlar.
Maddi dünyada herkes bu üç Guna'nın etkisi altındadır. Yogi kendini, hisleri ve nesneleri devamlı ve düzenli inceleyerek hangi düşünce, söz ve eylemler Tamo-guna, hangileri Raco-guna ve hangilerinin Sattva-guna tarafından teşvik edildiğini öğrenmektedir. Guna’lara odaklanarak ve onların etkisini inceleyerek birey Tamo-guna ve Raco-guna tarafından teşvik edilen düşüncelerin kökünü kurutmakta ve yok etmektedir. Yogi zihnini Sattva-guna’nın etkisi altında tutmaya çabalamaktadır. Yalnız Sattva-guna’nın etkisi kaldığında birey son gayeye hızla ilerlemektedir.
Üç Guna karışımı insanı her zaman etkilemektedir. Bu yüzden herkeste bu üç Guna’nın verdiği nitelikleri görebiliriz. Belli bir Guna’nın etkisi arttıkça insanın hali ona göre değişmektedir. Tamo-guna'nın etkisi arttıkça birey tembelleşir, Raco-guna'nın etkisi arttıkça birey hareketlenir ve Sattva-guna'nın etkisi arttıkça birey aydınlanır. Günün farklı zaman dilimleri de bu üç Guna’nın etkisi altındadır. Sabah saatleri Sattva-guna'nın, öğlen saatleri Raco-guna’nın ve akşam saatleri Tamo-guna’nın etkisi altındadır. Böylelikle, Kalaçakra, yani “zaman çarkı” dahi Guna’lardan etkilenmektedir. Sanskritçe Kala “zaman”, Çakra ise “çark” demektir. Çömleğin çömlekçi tekerleğinin üstünde şeklini değiştirişi gibi insan da Kalaçakra adı verilen “zaman çarkı”nın üstünde yerleşerek üç temel Guna karışımının düzenine göre şekillenmektedir.(Yoga akademisi)