27 Ocak 2013 Pazar

Yoga Hareketlerinin Faydalari


Yoga Hareketleri

Asana'lar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve yoga eksersizmutluluk vermektedir. Asana uygulamasının meyvesi spiritüel uyanış, bilinçlenme ve tüm ikiliklerden özgürlüktür.

Başlangıçta Asana'lar yavaş yavaş, vücudu zorlamadan yapılmalıdır. Asana'ların doğru ve düzenli yapılmasının yararları şunlardır:
1. Belkemiği esnekliği artmaktadır
2. Eklemler hareketlenmekte ve esnemektedir
3. Kaslar kuvvetlenmekte, gevşemekte, canlanmakta ve bol bol oksijenli kan almaktadır
4. İç organların ve bezlerin fonksiyonları düzene girmektedir
5. Lenfatik sistem ve metabolizma canlanmaktadır
6. Bağışıklık sistemi güçlenmektedir
7. Dolaşım ve kan basıncı normal ve dengeli hale gelmektedir
8. Sinir sistemi sakinleşmekte ve kuvvetlenmektedir
9. Doku taze ve canlı olmaktadır
10. Sindirim sistemi sağlıklı kılınmaktadırasana video
11. Boşaltım sistemi canlanmaktadır
12. Üreme sistemi dengeye girmektedir
13. Solunum sistemi güçlenmektedir
14. Tüm beden canlanmakta ve güçlenmektedir
15. Tüm organlar uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
Asana olarak adlandırılan duruşlar omurgayı çeşitli biçimlerde çalıştırarak esnetmekte, yumuşatmakta ve sağlıklı yapmaktadır. Merkezi sinir sistemi oksijenli kanla beslenmekte ve güçlenmektedir. Vücut çalışmaları eklemleri yoga hareketleriesnetmekte, kasları güçlendirmekte ve uzatmakta, iç organları uyarmakta ve canlandırmaktadır. Bloke olmuş enerjiyi serbest bırakmakta, beden enerjik ve canlı olmaktadır. Tüm beden, organlar ve kaslar besleyici maddeler, oksijenli kan ve biyoenerjiyle yıkanmaktadır. Her bir hücre arınmakta, yenilenmekte ve canlanmaktadır. Solunum, sinir, kardiyovasküler, dolaşım, sindirim ve boşaltım sistemleri daha sağlıklı olmakta ve verimli çalışmaktadır. Beyinsel fonksiyonlar düzene girmekte, zihin keskinleşmekte, stres atılarak yorgunluk giderilmektedir. (Detaylı bilgi için bakınız Yoga: Asana'lar - Duruşlar kitabı)
Yoga duruşları kan ve lenf dolaşımını geliştirmekte ve daha iyi bir hale getirmektedir. Baş aşağı duruşlar beyne ve akciğerlere daha fazla kan gitmesini sağlar. Neticede bu organlar oksijenli kanla yıkanarak canlanmakta ve arınmakta, beyin hücrelerinde birikmiş toksinler atılmakta ve beyin fonksiyonları gelişmektedir. Bacaklar birikmiş kirli kandan kurtulmakta ve dinlenmektedir. Yerçekiminin etkisi tersine çevirildiği için kalp beyine kan pompalama görevinden özgür kalmakta ve rahatlamaktadır. Sempatik sinir sistemi uyarıldığı için beden gevşemekte ve uyku kalitesi yükselmektedir. Ruh hali ve yaşama bakış açısı olumlu bir şekilde değişmektedir.
Bükülme hareketlerini içeren duruşlar bedene doğal bir masaj yaparak kasları ve iç organları canlandırmakta, kan dolaşımını artırmakta, besin maddelerinin taşınmasını hızlandırmakta, toksinlerin dışarı atılmasını sağlamaktadır. Omurga, bel, kalça ve kasıkla ilgili sorunlar giderilmektedir. Toksinler atılmakta ve vücut temizlenmektedir.
 asanalarÖne doğru eğilme hareketlerini içeren duruşlar karın bölgesindeki iç organlara baskı uygulayarak, hareketlendirmekte ve arındırmaktadır. Sindirim ve boşaltım sistemleri uyarılarak daha verimli çalışmaya başlamaktadır.
Vücudun arka kasları ve eklemleri esneklik kazanmakta, böbrekler ve böbreküstü bezleri rahatlamakta, yorgunluk atılmakta, idrar sistemi daha verimli çalışmakta ve enerji tazelenmektedir. Zihin dinginleşmekte ve farkındalık artmaktadır. İnsan kendi içine yönelmekte, duygular yatışmakta, heyecan ve endişe azalmaktadır.
Arkaya doğru eğilme hareketlerini içeren duruşlar akciğerleri genişletir, kalbi güçlendirir, akciğerlere alınan hava miktarını artırır ve dolaşımı hızlandırır. Omurga, vücudun ön kasları ve eklemleri esnemektedir. Böbreklere ve böbreküstü bezlerine baskı uygulanmakta, bu organlar uyarılmakta ve sağlıklı kılınmaktadır. İnsan dışa yönelmekte, zindeleşip neşelenmekte, üzüntü ve kederyoga duruşlar gibi içte saklanan duygular serbest bırakılmaktadır.Belirli duruşlar kalp ve damar sağlığına çok yararlıdır. Yoga duruşları kalbi aerobik, pedal çevirme ya da koşma gibi yormaz. Kalp uyumlu bir şekilde uyarılmakta, canlanmakta ve yenilenmektedir.
Yoga duruşları yerçekiminin etkisini azaltarak kasların ve organların yaşlanmasını ve sarkmasını frenlemektedir. Yoga felsefesine göre: "Esnek omurga genç beden demektir." Yoga duruşları sayesinde omurga esnek, güçlü ve sağlıklı kalmaktadır. Bedensel denge ve koordinasyon gelişmekte, beden duruşu düzelmekte ve bedensel hareketlerin farkındalığı artmaktadır.
Duruşların doğru ve düzenli uygulanması sayesinde kaslar esnemekte, güçlenmekte ve daha kolay uyum sağlamaktadır, solunum ve dolaşım sistemi daha verimli çalışmakta, kemikler güçlenmekte, insülin duyarlılığı ve boşaltım işlevi düzene girmekte, bağışıklık sistemi ve stresle olumlu şekilde başa çıkma yeteneği gelişmekte, sağlıklı lipit ve kolesterol metabolizması oluşmakta, mevcut kronik rahatsızlıklar giderilmektedir.
Yoga duruşları forma girmek ve formda kalmak için etkili bir araçtır. Eklemler esneklik kazanmakta, uzun ve yağ içermeyen kaslar gelişmektedir. Kas gücü, esneklik, eklemlerin hareket alanı, dayanma yetisi ve dayanıklılık artmaktadır. Beden yeni hareket biçimleri öğrenmektedir.
Belirli Yoga duruşları erkeklerin prostat sorununun çözülmesine yardımcı olur. Prostat ve lenf bezleri sağlık kazanır, lenf sistemi gelişir, lenf sıvısının dolaşımı ve atık maddelerin dışarı atılması artar. Sert ve sıkışık kaslar gevşer, uzar ve esneklik kazanır.
Belirli duruşlar kadınlarda adet öncesi, menopoz öncesi ve menopoz dönemi belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Üreme organları sağlık kazanmakta ve rahatsızlıklar giderilmektedir. Karın bölgesindeki gerginlik ve şişkinlik, sırt ağrıları, yorgunluk, kramp ve aşırı kanama azalmaktadır. Menopoz öncesi ve menopoz dönemi yaşanan yorgunluk, uykusuzluk, değişken ruh hali, sıcak basması, beden yağlarının düzensiz dağılımı ve düzensiz adet görme azalmaktadır.
Yanlış duruş alışkanlığı boyun, baş ve omuz ağrılarına neden olmaktadır çünkü boynun doğal kavisi bozulmuştur. Yuvarlak omuzlar ve çökük göğüs kafesi  asanaakciğerlerin tam çalışmasını engellemektedir. Yetersiz solunum moral bozukluğuna, keyifsizliğe ve bıkkınlığa neden olmaktadır. Çökmüş bel, öne doğru yatan leğen kemiği ve sırtın alt kısmındaki kısalmış ve gergin kaslar sırt ağrılarına neden olmaktadır. Asana teknikleri sayesinde kazanılan doğru bedensel duruş tüm bu rahatsızlıkları gidermektedir.
Doğru bedensel duruş sayesinde iskeletteki bütün kemikler baştan ayaklara kadar düzgün bir şekilde sıralanmaktadır. Uyluk kemikleri leğene doğru biçimde oturduğunda iki kalça aynı hizada durmakta, dengeli bir kuyruksokumu kemiği oluşmakta ve omurga düzgün bir pozisyon almaktadır. Kuyruksokumunun, omurgayı desteklediği için dengeli olması omurganın sağlığı açısından yaşamsal önem taşımaktadır.
Bozuk bedensel duruş, kuyruksokumunun işlevsel bozukluğuna sebep olmakta ve kronik sırt ağrılarıyla sonuçlanmaktadır. Yoga duruşları sayesinde kuyruksokumu ve leğen omurgaya gerekli desteği sağlamakta, dengeli bir omurga oluşmakta, gövde gerekli desteğe sahip olmakta ve her yönde rahatlıkla eğilmektedir.
Kemikler yerli yerine oturmakta, eklemler kemiklere doğru biçimde bağlanmakta, kaslar dengeli çalışarak koordinasyonu sağlamakta ve organlar doğru yerde bulunduğu için görevlerini en iyi şekilde yapmaktadır.
Yoga duruşları aracılığıyla gelişen doğru ve dengeli bir bedensel duruş fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengeyi de sağlamaktadır. Baş, boyun, sırt ve bel ağrıları ve bu yüzden çekilen konsantrasyon ve düşünme güçlüğü, sinirlilik, gerginlik ve öfke giderilmektedir.
Çeşitli bilimsel araştırmalara göre Yoga duruşlarının doğru ve düzenli uygulanması kemik yoğunluğunu korumakta ve artırmakta, osteoporozu ve kemiklerin kolayca kırılmasını engellemektedir.
Yoga duruşları bedeni canlandırmakta, uyarmakta, güçlendirmekte ve kan dolaşımını geliştirmektedir. Pelvis bölgesindeki organlar güçlenmekte, cinsel vücut çalıştırma teknikleriorganları destekleyen kaslar, perine kasları ve pelvis tabanı esneklik kazanmaktadır. Bu organlar ve kaslar taze kan, oksijen ve besin maddeleriyle dolmaktadır. Böylece tensel duyarlık, uyumluluk ve cinsel yaşam kalitesi
artmaktadır.
Yoga teknikleri sayesinde astım, artrit, kalp rahatsızlığı, obezite, osteoporoz, madde bağımlılığı, depresyon, migren, sinüs sorunları gibi kronik rahatsızlıklar hafiflemekte ve zaman içinde giderilmektedir. Kanser hastalığına çok iyi gelmektedir. Hastalığın yol açtığı stres ve uygulanan tıbbi tedavinin yan etkileriyle baş etmeye yardım etmektedir. Multipl skleroz hastalığının tedavisinde de son derece yararlı sonuçlar vermektedir. /Yoga akademisi

21 Ocak 2013 Pazartesi

SUT ve SUT URUNLERI ILE OLAN GERCEKLER


Osteoporoz, romatizma ve kemik hastaliklarinin en cok goruldugu ulkeler...Kuzey Amerika, Avrupa, Yeni Zelanda, Avustralya, ...en az gorulen ulkeler ise Cin, Tayland, Vietnam, Japonya...Birinci liste en cok sutlu urunleri tuketen, ikinci ise gunluk sutlu urunlerin nerdeyse hic olmadigi ulkeler...Sutu icenlerin ise %70i (pastorize) sutu hazmedemiyor enzimler isi ile yokedildigi icin ve sut ile olan yalani artik ortaya cikarmak gerek...Kanser hastasina derhal sutu kesmesi soylenir...Bu (pastorize) sut yalani kac kisiyi daha yok etmesi gerekiyor ortaya mutlak olarak ZARARLI oldugu aciklanana kadar...
 

4 Ocak 2013 Cuma

Kanserin düşmanı karbonat!

Terminal safhada prostat kanseri teşhisi konmuş; kanseri kemiklere metastas yapmış ve doktorlar tarafından artık yapılacak bir şey yok diyerek gönderilmiş bir adamın, bakkaldan elli kuruşa aldığımız basit bir karbonatla çok kısa sürede nasıl kanseri yendiğini anlatan bir video izledim.
Karbonat (baking soda/sodyum bikarbonat) vücuttaki pH seviyesini yükseltmekte birebir. Bahsi geçen adam her gün düzenli olarak aç karnına içtiği bir bardak karbonatlı su ile pH seviyesini 8 seviyelerine çıkarıp kanseriyle vedalaşıyor.

Videoyu seyretmek isteyenler buyursunlar:


Ben bunu kabızlık ve bağırsak hastalığı geçiren anneanneme uyguladım. Ona bakan teyzemin yorumu şu oldu: “Allah razı olsun her şey yoluna girdi de, bu sefer de tuvalete zor yetiştiriyoruz.” Olsun, ben küçükken, yanında gaz çıkardığım zaman bana “İyi insanın içinde kötü şey durmaz, yap yavrum yap!” diyen anneannemle şimdi rolleri değişmiş olduk.
Karbonatın kullanımı:
Bir büyük bardağa iki tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır. Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılıp içilir. Eğer kanser, MS, diyabet hastasıysanız vücudu alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden bir saat önce bu uygulama iki kere tekrarlanır. Sonraki üç hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir. Bir ay sonra gidip hastalığınızı kontrol ettirip iyi olup olmadığınızı görebilirsiniz. Eğer idrarınızdaki pH 7,36 ve üstüyse vücudunuz “alkali” haldedir, dilerseniz her gün suya bir çay kaşığı karbonat atıp kullanmaya devam edebilir ya da sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.
İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için dijital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp her gün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp bedeninizin sağlık durumunu anlayabilirsiniz. Dijital pH ölçer yerine pH kâğıtları da kullanabilirsiniz. Bunu da internetten araştırıp öğrenebilirsiniz.
Karbonat alayım derken kabartma tozuyla karıştırmamanız önemle rica olunur!
Ersin İpek